Hvad er frijob og friløn?

Frijobs via Socialt Frikort Vesterbro er praktiske arbejdsopgaver, som at stille op og pakke ned, sortere og reparere, rengøring og passe grønt, og meget mere. Friobs er små succeser. Ikke store forpligtelser. Her under er tre eksempler på frijobs i vores regi.

Job muligheder

Baisikeli Frijob

sælger cykelpleje foran byens butikker og supermarkeder. Mens kunder handler ind, vaske og smøre cyklen, stramme skruer og pumper frijobberne de handlendes cykler, så cyklen er i god stand, når de kommer ud igen.

Kaffe Karma

sælger økologisk kaffe to-go ved mobilt gadesalg, fra events og arrangementer eller direkte fra vores webshop. Når man er frijobber hos Kaffe Karma arbejder man sammen med en barista og sælger kaffe på en offentlig plads i København.

People Like Us

er et micro bryggeri, der drives af mennesker der er socialt marginaliserede. Da PLU afholdt festival hyrede de Vesterbros frijobbere ind som eventteam. Frijobberne stillede borde og scene på og var med til at pakke ned.

Friløn til frijobberne

Når et frijob er færdigt, udbetales lønnen kontant eller via bankoverførsel til frijobberen.

”Socialt frikort er nemt og simpelt at anvende som arbejdsgiver. Vi håber at flere virksomheder vil anvende det, da det er en win win for samfundet, at virksomheden kan ansætte frijobbere til forefaldende arbejdsopgaver og lønne dem uden for meget administrativt arbejde.”

udbetaling

Virksomheder skal ikke indberette lønnen igennem lønsystemer. I stedet skal virksomheder registrere lønnen via socialtfrikort.dk. Her skal frikortsnummeret benyttes. Til virksomhedens regnskab skal der benyttes et screenshot af registreringen på socialtfrikort.dk eller en kvittering med dato, frikortsnummer, løn samt frijobberens underskrift. Denne dokumentation kan bogføres som ‘socialt frikort’ i virksomhedens regnskab.